Gyönyörű, új virágok bővítik Kazincbarcika eddig sem gyenge színvilágát

Megosztás

Kazincbarcika főkertésze, Molnár Péter a virágokon keresztül hoz új színeket a színes városba. Újszerű virágosítási hulláma az első lépés egy tervszerű, évről évre továbbhaladó folyamatnak.

„Egyszerre több szálon induló folyamat ez — kezdte Molnár Péter —, idén például 8000 darab kétnyári árvácskát és 2000 százszorszépet ültettünk, mondhatni optikai tuninggal, egy érdekesebb megjelenést célozva. Színenként elkülönítve helyeztük el a virágokat 6-7 tömbbe, máshol pedig pont úgy keverve, mintha egy pointilista festményt raknának ki együtt. Érdekes, hatásos színkombinációkat alkotunk. Árnyékoljuk a kört vagy sötét és világos oldalt hozunk létre.”

A főkertész célja a régi trendek helyére újakat bevezetni. A projekt másik mellékszála volt a városi óvodások aktív bevonása a virágosításba és megismertetése a kertészkedéssel.

„Három óvodában fordultunk meg a Barcika Park Kft. kertészeivel — mondta Molnár Péter — az óvodások nagy örömünkre rögtön felismerték az árvácskát. A segítőim kiásták a virágok helyét, az ovisok pedig beültették azokat. Jó hangulata volt a közös ültetésnek.” 

A harmadik irányvonal a cserjéké. A szakember olyan különlegességeket szerzett be a város számára, amelyek még sosem voltak Kazincbarcikán fellelhetőek, például a tárnicslonc, a sárgalonc, a kínai lilabogyó vagy a kínai csillagsom. Azt is megtudtuk, hogy ezeknek a korábbiaknál jóval nagyobb dekorációs értékük van, és nagyon szép vegyes ágyásokat lehet csinálni belőlük.

„A rózsák közötti részeket is beültetjük virágos cserjékkel — árulta el a főkertész  —, így nemcsak még szebb és még színpompásabb lesz, de gond is kevesebb lesz a területtel.

További részleteket a Kolorline.hu cikkében ismerhetünk meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek